Skiline app - skimovies
23
FEB
2013

De handigste wintersport apps

comment : Off

Op weg naar wintersport! En dus alle tijd om op zoek te gaan naar handige wintersport apps. Dit is het lijstje van apps die ik geinstalleerd heb. Voor iedereen die ook nog gaat: veel plezier en laat me vooral ook jouw favoriete app weten.

Sneeuwhoogte.nl app

Een leuke app waarmee de voorpret al kan beginnen: per skigebied sneeuwhoogtes, weersverwachtingen, sneeuwverwachtingen. en webcams. Is er verse sneeuw gevallen in jouw gebied? Een automatische notificatie vertelt het je. Je kunt ook foto’s uploaden en meteen delen op Facebook en Twitter. Een vergelijkbare app is Skiinfo Ski en Sneeuwberichten app.

sneeuwhoogte.nl app

Skitracker app

Handige app waarmee je de skiroutes die je hebt afgelegd in detail kunt bijhouden. En daarnaast natuurlijk allerlei andere leuke wetenswaardigheden zoals snelheid, afstand, hoogte, tijd etc. In dezelfde categorie: de Skitracks app.

ski tracker app - screenshot

Skiline app

Met dank aan Jasper Rotgans van Snowplaza die eerder over deze app schreef: de Skiline app. Meer dan 100 skigebieden hebben zich verenigd in de Skiline community. Samen hebben ze een website en een app ontwikkeld. Het leuke is, dat je een eigen account kunt aanmaken waaraan je je skipas koppelt. De skipas houdt je route en allerlei andere gegevens bij, vergelijkbaar met de apps hierboven. Deze app heeft echter een aantal leuke extra’s. Zo kun je je skiprestaties over verschillende dagen met elkaar vergelijken. En zelfs over verschillende jaren, want je skipas van volgend jaar kan je ook weer aan het account koppelen (mits je skigebied aangesloten is bij Skiline uiteraard). En het allerleukste: sommige gebieden hebben speciale pistes, waar je afdaling wordt gefilmd en het filmpje automatisch aan je app wordt toegevoegd. Zie de afbeelding helemaal bovenaan dit blogartikel. Als je wil weten waar deze zogenaamde Skimovie afdalingen liggen, check www.skiline.cc

skiline app - screenshot

Snowsafe app

Last but not least. Zeker sinds het ongeval met prins Friso vorig jaar, zijn we ons weer meer bewust van de gevaren van lawines. De Oostenrijkse skigebieden hebben daarom de Snowsafe app ontwikkeld, waarmee je precies kunt zien waar er risico op lawines is en hoe hoog dat risico is. Handig!

snowsafe app - screenshot