Skype
28
JAN
2013

MSN stopt, lang leve Skype

comment : Off

Heeft u het ook gelezen? Microsoft stopt 15 maart 2013 definitief met Windows Live Messenger. Geen nood, want Microsoft heeft aangegeven dat populaire functionaliteiten worden geintegreerd in Skype. Daarnaast zal Skype in de toekomst ook Outlook ondersteunen.

Persoonlijk ben ik een fan van Skype. Ik gebruik het heel vaak voor conference calls met meerdere personen, als ik een online demo wil geven aan klanten of simpelweg als het handig is mijn scherm te delen met degene met wie ik bel. Naar aanleiding van dit nieuwsbericht mijn top 5 tips Skype tips:

1. Mijn favoriet: scherm delen

Hoe vaak gebeurt het niet dat je iemand even snel wil laten meekijken – naar je scherm, je presentatie of een online demo. Dit kan heel makkelijk, door tijdens een gesprek te gaan naar het menu “Call” en daar te kiezen voor “Share screens”. Even toestemming geven en klaar!

2. De makkelijkste manier om een groepsgesprek te starten

Of u nu met een nieuw gesprek begint of al aan een bestaand gesprek bezig bent, u kunt er heel makkelijk een groepsgesprek van maken door de contactpersoon naar het gespreksvenster te slepen.
Als je je Skype-account aan je Facebook koppelt kun je met al je Facebook vrienden makkelijk vanaf één plek chatten of gratis bellen.

3. Gebruikers blokkeren

Ook op Skype kunt u er last van hebben: spammers en cybercriminelen. Bescherm uw gegevens door uw beveiligingsinstellingen aan te passen. Hoe? Ga naar het “Skype” menu linksboven en kies vervolgens voor “Privacy”. U kunt daar aangeven dat alleen contactpersonen u mogen bellen, een inkomend bericht mogen sturen, scherm delen etc. Ook kunt u daar kiezen of u wilt dat anderen zien dat u online bent of niet. Wist u trouwens dat er ook Skype buttons zijn die u kunt toevoegen aan uw site?

4. Uw contacten hernoemen

Uw contacten worden getoond aan de hand van gebruikersnaam of “nickname” (een zelf gekozen alias), maar soms is het maar moeilijk te onthouden wie “SEO4ever” ook alweer precies was. Gelukkig kunt u contacten hernoemen door een simpele rechter-muisklik. Ook kunt u ze in makkelijk herkenbare groepen indelen. U kunt ook op de “Create a Group” button klikken onderaan uw lijst met contacten.

5. Een virtueel whiteboard toevoegen

Met de Idroo app kunt u een virtueel whiteboard toevoegen en delen met uw Skypecontacten. Erg leuk en handig als u snel even iets wilt uitleggen. Je kunt zowel tekst, tekeningen en afbeeldingen toevoegen.Andere apps die handig kunnen zijn: Video recorder for Skype. Voor als u uw online demo later ook nog aan iemand anders wil laten zien, of misschien wel als video delen via YouTube.

 

Nog meer tips op deze Facebook pagina van Skype zelf: facebook.com/Skype

Heeft u zelf ook tips die u wilt delen? Laat het me weten!