Klant: Keen Footwear Europe. Consultancy klant vanaf 2014. Interim project van maart - oktober 2017.
Bezoek website: https://keenfootwear.com

Toelichting:
KEEN is een onafhankelijk schoenenmerk en -fabrikant met als missie om op verantwoorde wijze veelzijdige producten te creëren en het buitenleven te stimuleren. KEEN is opgericht in 2003, toen zij met de lancering van de Newport sandaal het concept van “hybride” schoeisel in de markt introduceerden.

Vanaf april 2014 was ik Keen’s vaste online marketing consultant. Ik adviseerde o.a. over het opzetten en inrichten van Google Ads accounts en campagnes in diverse Europese landen. Daarnaast werd ik ingeschakeld bij SEO vraagstukken, bijvoorbeeld bij het “vertalen” van de SEO strategie uitgezet bij het Amerikaanse hoofdkantoor naar de Europese markt. Ook werd ik betrokken bij Google Analytics trajecten en heb ik regelmatig de EMEA regio vertegenwoordigd bij internationale calls en sessies. Tot slot was ik ook actief bij het werven, selecteren, trainen en coachen van nieuwe online marketeers.

Van maart tot en met oktober 2017 ben ik daarnaast op interim basis meerdere dagen per week ingehuurd om:

  • Een migratie van de website voor geheel Europa (mede) te begeleiden;
  • Mee te denken over een nieuw global e-commerce platform namens Europa;
  • De SEA campagnes van 4 landen (UK, Duitsland, Nederland, Oostenrijk) over te nemen – zowel op het gebied van strategie als uitvoering.Resultaten, o.a.:

  • Succesvolle lancering hernieuwde website;
  • Toename online vindbaarheid en sales in belangrijke markten als UK en Duitsland vergeleken met voorafgaande jaren;
  • Toename van belang van de regio EMEA binnen de online marketing strategie van het US hoofdkantoor;
  • Toename online kennis en bestendiging van de rol van online marketing binnen het Europese hoofdkantoor, o.a. door het pleiten voor en realiseren van een volwaardige online marketing functie.


  • Referentie Perry Laukens, Marketing Manager Europa bij Keen:
    “Rosanne is een expressieve, snel-denkende, toegankelijke expert op het gebied van SEO, SEA en online marketing in bredere zin. Niet alleen is ze een zeer hulpvaardige vraagbaak gebleken, maar ook heeft ze voor KEEN enige tijd gefungeerd als probleemoplosser en parttime stand-in. Ze heeft campagnes geperfectioneerd, raad en daad geboden voor optimalisatie en daarnaast ook meegedacht en meegewerkt aan een nieuw platform project. Rosanne werkt snel, effectief en kan ingewikkelde zaken makkelijk en duidelijk maken. Ze is een specialist, maar vooral ook een fijn mens om mee te werken!”